joi, 9 aprilie 2020

Top 5 obiective turistice de vazut in Verona.

Verona este un oras romantic avand in vedere faptul ca aici s-a petrecut frumoasa poveste de dragoste dintre Romeo si Julieta. Aici puteti vedea si casa Julietei cu faimosul balcon.
Un oras de basm, un oras din care nu ai mai vrea sa pleci. Spre deosebire de alte orase din Italia, Verona este mai cochet, mai linistit, cu foarte multe terase si nu in ultimul rand foarte multe obiective de vazut.

1. Primul obiectiv care va iese in cale in drumul de la gara spre centrul vechi, daca optati ca noi sa mergeti pe jos, sunt arenele. Amfiteatrul Roman din Verona, este cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume dupa Coloseumul din Roma, si cel mai cunoscut din Italia. Este construit in jurul anului 100 si se afla in Piata Bra chiar in inima orasului. Aici se tin foarte multe spectacole de opera deoarece are o acustica extraordinara. Construit sa gazduiasca 20.000 de spectatori, jumatate din cat are Coloseumul, in lunile iulie si august gazduieste pe langa opera si multe concerte live datorita acusticii excelente pentru un teatru in aer liber, nefiind nevoie de microfoane.

De aici intrati in labirintul de stradute din centrul vechi al Veronei, unde gasiti toate magazinele de firma posibile. Tot aceste stradute mici o sa va duca si spre alte obiective turistice din verona cum ar fi Casa Julietei, Tomba di Julieta ( mormantul Julietei), Domul din Verona, Piata di Erbe si Piata di Signori, Castelvechio, si multe biserici vechi ce ar trebui vizitate.





2. Noi ne oprim insa la cel mai cunoscut, poate, obiectiv turistic din Verona si anume, Casa Julietei.
Casa Julietei se afla chiar in centrul vechi si nu o puteti rata daca veniti la Verona deoarece treceti pe langa ea vrand nevrand, pe stadutele inguste ale orasului. In curtea interioara puteti face poze cu statuia Julietei si cu celebul balcon. Biletele de intrare sunt in jur de 4 euro dar dupa mine nu prea aveti ce vedea inauntru. Chiar in curtea interioara este un magazin unde se fac tot felul de obiecte personalizate cu numele vostru, de la cani, pixuri pana la tricouri. Aici in magazin puteti urca la etaj si de la un geam ce da fix spre balcon puteti sa va faceti poze, selfiuri, ce doriti, gratis.

Celebrul balcon al Julietei si statuia la care trebuie sa stati la coada ca sa puteti face o poza

3. Mergand inainte pe stradutele cu magazine de o parte si de alta ajungeti in Piazza di Erbe sau piata de mirodenii cum era denumita in trecut. Acum este o piata in toata regula unde pe langa legume, fructe si multe tipuri de alune, arahide si nuci gasiti si multe suveniruri. Piata este situata pe un vechi sit Roman, un Forum unde se desfasurau curse de care trase de cai. Este cea mai veche piata din Verona.  In centrul pietei este o fantana ce dateaza din secolul XIV si o statuie Romana numita Fecioara din Verona. 

Este inconjurata de multe cladiri celebre din istoria orasului, precum Palazzo Maffei, La Domus Mercatorum, sau La "Tribuna". Langa piata puteti vizita si Lamberti Tower, de unde ai o priveliste panoramica asupra pietei  si orasului.






4. Nu putem pleca din Verona fara sa facem o vizita la Dom. Catedrala Santa Maria Matricolare, este o catedrala romano-catolica dedicata binecuvantatei Fecioare Maria. Catedrala este si sediul episcopal al Eparhiei de Verona. A fost construita pe locul unde au fost doua biserici paleo-crestine, distruse de un cutremur in anul 1117. Construita in stil romanic, a fost terminata in anul 1187. Fatada catedralei este impartita in trei parti, cu un fronton si un pridvor, proiectat cu doua etaje.
Aceasta este opera sculptorului Nicholaus, ce a trait in secolul al XII-lea. Ferestrele gotice din fatada, dau dovada unor renovari ce au avut loc in secolul al XIV-lea. In secolul al XVII-lea, s-au mai facut niste adaugari la fatada, in stilul baroc. Turnul clopotnita, inceput in secolul al XVI-lea, de catre Michele Sanmicheli, a fost lasat neterminat. Turnul contine noua clopote.Tenorul are o greutate de 4566 kg. si linia melodica a clopotelor este in traditia artei belloniene veronesse. Aspectul interior al bisericii dateaza din secolul al XV-lea. Capelele adapostesc in mare parte lucrari de arta renascentista ale artistilor Veronezi. Capela principala (Cappella Magiore), este conceputa tot de Sanmicheli. Biblioteca din catedrala este una dintre cele mai vechi biblioteci din lume, care mai este in functiune. A fost denumita si "Regina colectiilor bisericesti". Aici au supravietuit si multe capodopere ale lumii antice.

5. Dar daca tot am vizitat casa Julietei, aflata in centrul orasului, si daca si cunoastem povestea celor doi iubiti, Romeo si Julieta scrisa de celebrul scriitor englez William Shakespeare, trebuie sa vizitam si mormantul Julietei sau "Tomba di Julietta". Aici intr-un micut parculet, nu departe de centrul aglomerat, se afla mormantul Julietei sau mai bine zis presupusul loc unde se crede ca ar fi fost inmormantata frumoasa printesa. 

La intrarea in parculet, avem placerea de a vedea o statuie donata de catre Primaria orasului Ningno, ce ii infatiseaza pe Liang Shanbo si Zhu Yingtai, doi indragostiti chinezi ce sunt si ei subiectul unei frumoase legende. Cei doi sunt considerati "Romeo si Julieta" ai Orientului. La intrarea in cripta troneaza statuia marelui Shakespeare. Cripta este bineinteles goala, deoarece asa cum stim, nici Romeo si nici Julieta nu au existat niciodata.  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu