miercuri, 15 aprilie 2020

Top 5 obiective turistice de vizitat in Wuppertal

Wupperta, este oraselul din Germania care mi-a ramas in suflet si orasul pe care trebuie neaparat sa il vizitati daca ajungeti in zona. Oraselul cu doar 355.000 de locuitori este asezat la numai 30 de km de Dusseldorf si 40 de km de Köln. Orasul nu este infiintat de mult, doar din 1929, dar a fost infiintat prin contopirea a doua orasele, Barmen din 1884 si Elberfeld din 1883, dar urme de viata aici pe malul Raului Wupper s-au descoperit ca fiind din 1161. Wuppertal-ul este renumit pentru un tramvai unic in lume. 
1. Pe locul unu in top avem tramvaiul suspendat din Wuppertal. Schwebebahn sau Monorail-ul, functioneaza aici din anul 1901. Tramvaiul are un traseu de 13 km si ruleaza de-a lungul Raului Wupper. Tramvaiul are mai multe statii suspendate si este o alternativa viabila a transportului urban din oras. Acesta ar trebui sa fie un exemplu pentru mai multe orase din lume. Viteza tramvaiului este de 37 de km la ora, mult mai mare ca ale tramvaielor noastre din Bucuresti, astfel traseul sau de la un capat la celalalt, al celor 20 de statii, este parcurs in 35 de minute. 




Plimbarea cu tranvaiul, pentru mine, a fost o experienta unica. Pentru a vizita orasul de la inaltime, in toata splendoarea lui, trebuie sa faceti o cursa cu acest tramvai de la un capat la celalalt. Trebuie sa va spun ca orasul are mai multe strazi in panta si este foarte greu de vizitat pe jos daca nu aveti un antrenament, cat de cat.
 
 


















2. Al doilea obiectiv ce trebuie vizitat in oras, este Gradina Zoologica. Gradina are aproximativ 4500 de animale din 500 de specii si este una dintre cele mai mari gradini zoologice din lume. Fiecare specie este in habitatul ei natural. Cea mai mare atractie a gradinii este zona destinata pinguinilor. Trecand printr-un tunel de sticla, de o parte si de alta putem admira pinguinii in habitatul lor natural, balacindu-se si jucandu-se in voie. Infiintata in anul 1881 in Elberfeld, gradina a fost preluata de Orasul Wuppertal in anul 1937 si  avea la infiintare doar 34 de animale.


In decursul timpului au tot fost aduse mai multe specii de animale, printre care ursi polari, pinguini, foci, elefanti, lei , tigrii, maimute si un hipopotam de Lima, atractia gradinii zoologice. Peste 70 de milioane de vizitatori a vazut gradina de la infiintare pana astazi. Este un loc cu foarte multa zona verde, un loc in care va puteti relaxa intr-o zi libera frumoasa. 



3. Un frumos Muzeu al Ceasurilor avem si aici in oras. Locul trei este ocupat de acest frumos muzeu. Situat in apropierea garii, muzeul contine peste 2000 de exponate, printre care pendule, ceasornice, si clepsidre. Un exponat foarte vechi din muzeu dateaza de peste 5000 de ani, dar exista si cateva clepsidre din Egiptul antic, cel mai vechi ceas din Germania, cadrane solare romane si grecesti, dar si ceasuri Stutz in forma de animale. Bijutierul Georg Abeler a deschis acest muzeu in anul 1958.



4. Un alt muzeu interesant de vizitat in oras este Muzeul Eduard von der Heydt. Nascut in anul 1882 in Elberfeld, intr-o familie de aristocrati implicati in economie dar si in arta, Eduard von der Heydt, a mostenit de la tatal sau in anul 1922, o impresionanta colectie de tablouri, in jur de 250, printre care Cezanne, Van Gogh, Degas, Gauguin, Picasso, Kandinsky, etc. Tatal sau a fost intemeietorul Muzeului de Arta din Wuppertal. Dupa preluarea muzeului s-au mai adaugat alte multe opere de arta. Asadar acum muzeul este unul dintre muzeele importante din lume. In anul 2015, a avut loc aici o expozitie, "Lumea Artei de la Budda la Picasso", unde au fost expuse peste 3500 de exponate din arta asiatica, africana si oceanica dar si exponate de arta moderna.

5. Pe locul cinci in top avem  frumoasa Gradina Botanica ce si-a deschis portile inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea, ca o gradina de trandafiri. In decursul timpului, gradina s-a tot extins si au fost aduse multe soiuri de plante. Aici este locul ideal pentru a va incarca bateriile in liniste. Pe aleile gradinii nu gasiti niciodata mai mult de 10-15 vizitatori, asa ca va puteti plimba si admira in liniste toate plantele. In mijlocul Gradinii Botanice se afla Turnul Elise, construit sub forma unei cladiri cu ziduri rosii si acoperis alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu