marți, 9 aprilie 2019

Top 5 excursii optionale de facut in Hurghada

Vreau sa va prezint un top 5 excursii optionale de facut in Hurghada. Daca tot mergem pana acolo, este pacat sa nu vizitam si ceva in aceasta minunata tara, cu o istorie de peste 4000 de ani.
1. Pe primul loc inevitabil este excursia la Cairo, ce include si vizita la piramide. Avand in vedere ca este o distanta de aproape 400 de km. din Hurghada pana la Cairo, plecarea se va face undeva la ora 4.30 dimineata. Nu va speriati ca micul dejun o sa il primiti de la receptie. La orice hotel aveti sejurul, primiti un pachetel cu sandwich-uri, fructe si suc. Pe la ora 7-8 veti face un popas pentru a lua micul dejun. De la acel popas puteti sa va cumparati apa, suc snack-uri sau sa mergeti la toaleta. Toaleta este cu taxa si costa 50 centi. O data ajunsi in Cairo veti merge la Muzeul de Egiptologie. Dupa ce il vizitati puteti sa intrati contra cost si in sala mumiilor. Dupa aceasta experienta interesanta o sa luati pranzul la un restaurant din Cairo. Excursia continua dupa masa de pranz spre Giza, locul unde sunt cele trei piramide si Sfinxul. Aici o sa vizitati doua piramide in care puteti si intra, cei care au curaj. Dupa vizita se va urca pe un platou de unde se pot vedea cele trei piramide si de unde puteti face niste poze foarte frumoase. Urmeaza drumul spre hoteluri unde veti ajunge seara la cina.


2. O alta frumoasa excursie plina de istorie este cea la Luxor. Si aici plecarea este la 4.30 dimineata. Drumul este putin mai scurt, in jur de 300 km., dar nefiind autostrada, pe tot traseul, cum este spre Cairo, aceasta distanta se va parcurge in acelasi timp. Aceeasi oprire pentru mic dejun se va face, dar la alt popas de unde puteti cumpara aceleasi lucruri. Drumul continua pana in Valea Regilor, locul unde se afla mormintele faraonilor. In costul excursiei intra vizitarea a 3 morminte. Daca cineva doreste poate vizita contra cost mormantul lui Tutankamon si mormantul lui Ramses al III -lea. De aici se pleaca la Templul lui Hatshepsut, un loc deoasebit de frumos, de unde se poate vedea o panorama superba. Dupa ce o sa luati masa de pranz la unul din restaurantele aflate pe malul Nilului, veti traversa raul cu o barca cu motor. Pe partea cealalta va asteapta autocarul pentru a merge la Karnak. Aici ghidul va va prezenta toata istoria Egiptului, cea de acum 4000 de ani. De aici drumul spre hotel este tot la fel de lung ca si la dus, dar veti ajunge la masa de seara. Nu o sa regretati niciodata ca ati mers in aceasta excursie.



3. Dar ati venit in Egipt si pentru Marea Rosie, asa ca pe locul trei este o excursie pe mare spre Insula Paradise. Pentru ca Marea Rosie inseamna si corali, in aceasta excursie veti putea face si snorkeling.
Pentru ca am terminat cu excursiile lungi, de data aceasta nu o sa mai plecam cu noaptea in cap, asa ca dupa micul dejun, in jur de ora 08:30 plecam cu autocarul spre vapor. Aici inainte de a ne urca pe vas vom primii tot echipamentul de snorkeling, ochelari, teava si labe de scafandru. In drum spre insula vaporul va opri de doua ori pentru a face baie in mare, a doua oara la 8 metri deasupra unui recif de corali, unde se poate face snorkeling. Nimic nu este mai frumos ca aceasta viata marina de aici din Marea Rosie. Pauza de scufundare dureaza cam 45 de minute dupa care se va merge pe insula Paradise. Aici vom avea umbrele si sezlonguri si vom putea lua masa de pranz, inclusa in pret, la restaurantul de pe insula. Mancarea este foarte buna, masa tip bufet suedez. Sucurile si apa incluse in meniu. La ora 14:30 avem si un show pe insula cu un dervish rotitor si cu o dansatoare de belly dance. In jur de ora 15:00 se va face imbarcarea si pe la 15:30 se va ajunge inapoi in port. Pe toata durata excursiei exista un fotograf si cameraman, in acelasi timp, care va va fotografia si va filma. La sfarsit daca doriti sa cumparati un DVD cu filmarea si pozele puteti negocia cu el. Daca ma intrebati pe mine, merita, filmarea este inclusiv sub apa la reciful de coral.


4. Daca suntem la marginea Saharei nu putem sa nu facem un safari in desert. Exista mai multe tipuri de safari. Se poate face cu Jeep-uri decapotabile, cu ATV-uri sau cu buggy-uri. Jeep-ul si buggy-ul il puteti conduce, daca aveti carnet, 50 de km cat este drumul prin desert pana la un sat de beduini unde veti lua si masa de pranz si unde veti avea si un spectacol de belly dance. Drumul inapoi este tot prin desert si tot de 50 km.




5. Dar cum in Egipt mergeti cu toata familia, deci si cu copii, cea mai frumoasa excursie pentru ei este cea la Delfinariu. Nici aceasta excursie nu este lunga, asa incat copii nu se vor plictisii pe drum. Delfinariul este in zona Makady Bay. Show-ul este foarte frumos, cu lei de mare si delphini si tine cam 50 de minute. In parcarea delfinariului va puteti plimba si cu camila. In functie de cat de bine va pricepeti la negociat, puteti sa faceti o plimbare cu toata familia la numai 10 dolari. La sfarsitul show-lui puteti sa faceti si poze cu delfinii. Puteti sa si inotati cu ei dar cu programare in prealabil si contra unei sume de bani separata de cea a excursiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu