joi, 18 aprilie 2019

Top 5 excursii optionale de facut din Marmaris

Marmaris, este o statiune in care nu prea ai timp sa te plictisesti, o statiune care nu prea doarme niciodata, deoarece cluburile si discotecile sunt deschise pana in zorii zilei si ofera fiecare spectacole speciale pentru clientii de la mese cat si pentru trecatorii care se plimba pe faleza destul de lunga a statiunii.
Vegetatia, formata din palmieri de toate marimile, leandrii foarte colorati si flori de toate culorile, face din Marmatis un Paradis din care nu ai mai vrea sa pleci niciodata.
Pe langa aceste frumuseti, din Marmaris se pot face multe excursii optionale.

1. Pe primul loc ar fi fara doar si poate excursia in Insula greceasca Rodos. Aceasta excursie incepe cu plecare de la Hotel in jurul orei opt si jumatate si se merge cu un autocar sau cu un minibus, in functie de numarul de participanti, pana la portul de unde se ia catamaranul, un vapor de mare viteza care face drumul in circa 50 de minute. Odata ajunsi in Rhodos dupa formalitatiile vamale care se termina in jur de ora 11 aveti timp liber pana in jurul orei 16:00 cand trebuie sa va intoarceti la catamaran pentru a pleca spre Turcia
Cu aproximativ 10 minute inainte sa ajungeti in Rhodos trebuie sa fiti atenti la comunicarile pe care le va face capitanul vasului care va anunta ora exacta de plecare spre Marmaris. Plecarea se face in functie de traficul pe Marea Mediterana dar nu intarziati deoarece vaporul nu sta nici un minut peste ora anuntata de capitan si riscati sa ramaneti in Grecia pentru inca o zi. Excursia se face in fiecare zi cu exceptia zilei de Duminica.



2. Pe langa excursia in ins. greceasca Rhodos de aici se poate face o frumoasa exursie, care ar fi pacat sa o ratati daca veniti pana aici si aveti cateva zile la dispozitie. Aceasta excursie va va duce in Delta Raului Dalyan, rau care se varsa in Marea Mediterana. Excursia incepe dimineata la ora 10:30 cand vaporul pleaca din portul Marmaris. Cu acest vapor destul de mare cu trei etaje, unul la parter unde este si o sala de mese si barul si celelalte doua etaje unde se poate face plaja pe sezlonguri. Prima oprire a vasului este in dreptul unei plaje superbe unde se poate face baie in mare direct de pe vapor dar unde apa este destul de rece si de preferat inainte, sa faceti un dus care se afla chiar pe puntea vasului. Dupa aceasta oprire de cateva minute vasul pleaca mai departe spre Marea Mediterana timp in care pana la destinatie sunteti serviti cu un pranz foarte bun. O data ajunsi la plaja cu cel mai fin nisip din Turcia unde broastele testoase uriase pe nume, Careta Careta, isi depun ouale in lunile mai si octombrie, veti fi preluat de mai multe vase mai mici si debarcati pe minunata plaja unde puteti face baie in Marea Mediterana pe de o parte si in apele dulci ale Raului Dalyan in cealalta parte. Aceasta plaja datorita broastelor testoase este protejata de catre UNESCO astfel ca veti vedea o linie alba de demarcare pana in care va puteti asterne prosopul. Aici puteti, contra cost, achizitiona si un sezlong pe care sa faceti plaja, dar datorita timpului destul de scurt, de numai 30 de minute, nu cred ca merita sa dati chiar si 4 lire cat costa el. Apa in aceasta zona este foarte calda asa ca nu cred ca veti iesi din ea cat stati pe plaja si pentru faptul ca nisipul arde ingrozitor si va trebui sa aveti neaparat niste papuci in picioare ca sa nu patiti lucruri neplacute.
 
Ajunsi din nou la micile vapoase care ne-au lasat pe plaja minunata plecam in calatorie in Delta miunata a raului Dalyan. Serpuind printre stuful bogat de aici trecem pe langa orasul Dalyan, care ne imbie cu frumoase hoteluri si restaurante aflate chiar pe malul raului. Dupa circa 30 de minute de mers ajungem intr-un loc unde este un SPA cu doua bazine, unul cu apa termala foarte calda de circa 40 de grade si unul cu namol. Aici dupa ce un ghid ne va povesti in prealabil cum se pot folosii si unde ne putem lasa fara probleme toate lucrurile pe care le avem la noi, ne putem arunca pentru inceput in bazinul cu namol. 
Un namol nu foarte negru ca cel de la Techerghiol dar foarte bun pentru ten astfel ca dupa ce ne-am spalat la numeroasele dusuri de aici constatam ca pielea este foarte fina. In acest bazin este de preferat sa intrati doar cu bijuterii din aur, cele de argint se strica daca le uitati la gat sau la maini. Dupa balaceala in namol cand nu o sa ne mai recunoastem intre noi putem intra in bazinul cu apa termala, sulfuroasa dar nu inainte de a face un dus. Iesind de aici din bazin suntem asteptati cu un furtun si spalati din cap pana in picioare de urmele ramase pe noi de la sulf.
  Dupa ce ne uscam ne putem imbraca si putem merge spre vaporasul care ne va duce intr-un loc unde cu 2000 de ani in urma se afla orasul Kaunos.
Aici putem vedea sapate in stanca ruinele mormintelor regelui Knosos si a familiei lui timp in care un ghid ne povesteste printr-o portavoce despre istoria maretului oras Kaunos. Dupa aproape un sfert de ora plecam spre vaporul care ne-a adus pe plaja care desparte raul Dalyan de Marea Mediterana.
Intorsi aici pornim calatoria spre Marmaris, dar nu oricum ci in ritmurile muzicii de club, petrecerea se organizeaza ad-hoc pe vas de catre echipaj.


3. Pentru ca nu este foarte departe de Marmaris si drumul este foarte frumos, un drum serpuit de unde puteti admira in voie de la inaltime Marea Egee, pe locul trei va propun o excursie in Bodrum
In statiune se afla un castel construit de Ionieni, si consolidat de Alexandru cel Mare in timpul domniei sale. In anul 1522 a mai fost reparat inca o data de Suleyman Magnificul si a rezistat pana in zilele noastre celor 200.000 de atacuri venite din partea insulei Rhodos.

4. Pe lacul patru se afla o cascada foarte frumoasa, Cascada Turgut. La numai 35 de km. de Marmaris se afla aceasta superba cascada de 10 m inaltime. Cascada se afla la doar 15 minute de mers din orasul Turgut.







5. Langa Marmaris se mai afla o mica statiune turistica, Ichmeler. Practic aceasta statiune este legata de aceeasi faleza care este de jur imprejurul golfului Marmaris. Aici se poate ajunge foarte usor cu un dolmus din Marmaris. Plajele de aici sunt particulare dar se poate face plaja. Trebuie doar sa faceti o mica consumatie de la barurile de aici si primiti sezlong si umbrela. Merita sa faceti aceata mica excursie pana aici, mai ales ca drumul dureaza putin peste 10 minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu