miercuri, 10 aprilie 2019

Top 5 excursii optionale de facut in Corfu

Minunata Insula Corfu, cu vegetatia ei plina de culoare si cu apele de un turcoaz ametitor, pe langa plajele ei deosebite, este si plina de istorie. Daca hotarati sa va petreceti vacanta pe aceasta frumoasa insula trebuie neaparat sa o explorati in toata splendoarea ei . Trebuie sa explorati si imprejurimile care sunt la fel de frumoase.
1. Prima excursie optionala pe care va propun sa o faceti aici este Marele Tur al Insulei. De ce marele tur ? Pentru ca in felul acesta puteti explora toata insula de-a lungul si de-a latul ei.
In aceasta excursie care dureaza aproape o zi o sa vizitam cele mai importante statiuni din insula, Paleokastritsa, Sidari, vom merge si vom vizita capitala insulei Corfu Town, pe urma vizitam palatul Imparatesei Sissi, sotia Imparatului Franz Iosif, care venind in Corfu a ramas uimita de frumusetea insulei si a decis sa-si construiasca aici un Palat. Palatul Achillion si gradina sunt foarte frumoase cu o vegetatie plina de palmieri si leandri si strajuite de o frumoasa statuie a lui Achille, care a luptat cu foarte mult curaj in razboiul Troian. In drumul de intoarcere trecem pe la o fabrica de produse traditionale dintr-un fruct care se gaseste doar aici, anume kumquat. Din acest fruct se fabrica pe langa gemuri si dulceata diverse sortimente de liquor, foarte frumos ambalat in niste sticle in forma insulei, care am uitat sa va spun ca seamana foarte mult cu cizma Italiei.



















2. A doua excursie propusa este cea cu vaporasul pana in Insula Paxi, o insula superba aflata in apropierea insulei Corfu. In aceasta excursie treceti si pe langa o alta insula, Antipaxi, o insula exclusivista pe care locuiesc doar 10 familii, printre care se numara si Printesa Diana si celebrul armator grec Onasis. Pe aceasta insula nu o sa coborati, dar o sa o faceti in capitala insulei Paxi, Gaios, un orasel mic si pitoresc cu niste plaje superbe si cu o vegetatie de vis. Aici aveti timp sa faceti baie si cateva mici cumparaturi, de suveniruri mai ales. La intoarcere in Corfu sunt cateva opriri pentru baie  in apele de cristal ale Marii Ionice si pentru o traditionala bataie cu apa pe vapor. Ceea ce este bine de stiut ca apa este destul de rece. Tot in drum o sa vedeti cateva grote sapate in stancile ce ies practic din apa marii unde, legendele spun ca, in cel de al II - lea razboi mondial, Grecii au ascuns flota de razboi.

3. A treia excursie propusa este excursia Kanoni - Calipso - Glyfada. Kanoni este o insula legata de tarm  printr-un dig artificial. Pe aceasta insulita se afla o manastire foarte veche. De aici se vede si aeroportul din Corfu care are luminile de aterizare chiar in apa si o pista foarte mica. Calipso este un vas ce a apartinut celebrului cercetator Jean Yves Cousteau si care are fundul de sticla. Cu acest vas se merge in larg si prin fundul de sticla admiram fauna marina destul de bogata. Niste scafandrii profesionisti vin la fiecare geam cu diverse specii de caracatita si homari pentru a le admira cat mai de aproape. Dupa acest spectacol marin mergem intr-un loc special amenajat unde urmarim un spectacol cu lei de mare, foarte interesant. Dupa ce debarcam de pe acest faimos vas, intr-un port din Corfu Town, mergem in statiunea Glyfada unde ne relaxam pe acea plaja mirifica si foarte fierbinte.

4. A patra excursie este tot cu vaporasul, spre Laguna Albastra, unde se zice ca s-au filmat cateva scene din filmul " Intoarcere la Laguna Albastra ". O plaja superba pe o mica insulita in apropiere de Corfu. Excursia dureaza in jur de jumatate de zi si aveti si cateva opriri pentru baie in apa minunata a Marii Ionice.
















5. Pentru a cincea excursie va propun unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa, unde este indicat sa mergeti deoarece este un parc pentru toate varstele. Aveti toate tipurile de tobogane si bazine, jacuzzi, un loc extrordinar. Excursia la Aqua Parc consta si in transportul de la hotel pana la parc si retur la o ora pe care o conveniti direct cu cel care v-a adus acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu