miercuri, 10 aprilie 2019

Top 5 excursii optionale de facut in Antalya

In Antalya pe langa soare, mare si all inclusive sunt foarte multe alte lucruri interesante de vazut. Pentru ca este o zona unde in special merg familiile cu copii, avem excursii optionale pentru toate gusturile.
1. Pe primul loc este o excursie cei drept mai lunga dar foarte frumoasa, excursia de o zi la Pamukale. Plecarea destul de dimineata, in jur de ora 5:00, dar cand veti ajunge acolo veti uita de toata oboseala drumului. Castelul de bumbac in traducere libera, deoarece seamana cu un castel sapat in munte,  de raul cu apa calcaroasa si calda. Acest rau a format niste terase, niste piscine de calcar, in care se poate face si baie. De pe muntele alb, imaginea ce va apare in fata ochilor este fabuloasa. Dupa ce v-ati relaxat in aceste bazinase, traseul continua prin cetatea antica Hyeranopolis. Aceasta cetate construita in secolul II- BC, a fost conceputa ca un mare spa, avand in vedere apele termale de aici. Se estimeaza ca cetatea ar fi avut circa 50.000 de locuitori. Langa cetate se afla si o piscina naturala, Piscina Cleopatrei. Aceasta denumire se datoreaza faptului ca insasi Cleopatra a facut baie aici. Legenda spune despre aceasta piscina ca daca faci baie in ea intineresti cu 10 ani. De aceea copii sub 10 ani nu au voie sa faca baie in aceasta piscina. Pentru a face baie aici trebuie sa platiti separat la fata locului, deoarece nu intra in costul excursiei. Dupa masa de pranz drumul continua spre hotel unde veti ajunge in jur de 10 seara.


2. Pe locul doi in topul excursiilor este excursia la Demre, Myra, Kekova.  Plecarea tot dimineata in jur de ora 06.00 si se va merge inspre zona Kemer de unde ajungem in orasul Myra, oras aflat in zona Lyciei. Aceste oras este orasul in care s-a nascut si unde a slujit Sf. Nicolae. Trecand peste toate speculatiile, Sfantul Nicolae, s-a nascut in acest minunat orasel din sud-vestul Turciei. Ulterior moastele lui au fost furate de catre italieni si acum se afla la Bari. Tot aici, in Myra, se afla si mormantul Sfantului. Din acest orasel se merge catre Demre. Aici la Demre o sa vedem cele mai vechi morminte sapate in piatra din Turcia. Numele de Demre vine de la Raul Demre, ce trece pe aici. Aceste morminte sunt sapate in Muntii Taurus. Acest lant muntos are in jur de 2000 de km si tine de la Izmir pana la granita cu Siria.
Dupa aceasta vizita o sa luam masa de pranz si dupa ne vom urca intr-o barca cu fundul de sticla pentru a explora ruinele insulei scufundate Kekova. Aceasta insula de 4,5 km patrati se afla foarte aproape de Demre si este scufundata in totalitate in apele Mediteranei. Datorita faptului ca in acest loc apa este foarte limpede si cristalina se pot vedea toate ruinele insulei, care este aproape intacta. Puteti face si baie aici si daca aveti la voi echipamentul de snorkeling puteti vedea mai de aproape aceste ruine ramase aici. Drumul se continua spre hotel si undeva in jur de ora 21:00, se va ajunge, in functie de hotelul in care va petreceti sejurul.

3. Pe locul trei avem doua croaziere pe Marea Mediterana. Doua deoarece aceasta croaziera pe mare se face in funtie de statiunea unde va petreceti sejurul. Daca aveti sejurul in Kemer, Lara sau Belek, veti face croaziera din portul Antalya, iar daca stati in Side sau Alanya veti pleca din portul vechi Alanya. Ambele vase de croaziera sunt la fel si sunt cele mai mari din zona. Cu o capacitate de 600 de locuri, vasele au 3 nivele. La primul nivel este un restaurant unde se va lua si masa de pranz, la nivelul doi sunt mese la care puteti sta si este locul unde se vor face diversele activitati, inclusiv petrecerea cu spuma, iar la nivelul 3 puteti face plaja pe saltelele aflate aici. Bauturile racoritoare, ceaiul, cafeaua dar si cele alchoolice, berea si vinul sunt gratuite si la discretie pe toata perioada croazierei. In ambele exista opriri pentru baie in apele calde ale Mediteranei si in ambele vom vizita cate ceva. De exemplu in cea din Antalya vom merge pana la Cascada Duden, o cascada de 40 de metri inaltime ce se varsa in Marea Mediterana si care formeaza la contact cu apa sarata, o multitudine de nuante de turcoaz si albastru. In cea din Alanya vom explora coasta Alanyei si vom vizita cetatea de pe vremea lui Alain Keytubat si Turnul Rosu, simbolul orasului. Frumoasa excursie se incheie cu intoarcerea in port in jur de ora 15:30.

4. Pe locul patru este una dintre cele mai frumoase excursii ce se pot face aici in Antalya. Rafting. Traseul de 13 km. pe Raul Kaprucay, in Koprulu Canion din Muntii Taurus, ne va ridica adrenalina la maxim. De la caldura plajelor,  racoarea padurii si apa rece a raului sunt o binecuvantare, mai ales in plin sezon cand temperaturile sunt foarte ridicate. De la start se pleaca in convoi de circa 100 de barci de cate 10 persoane fiecare. Distractia este maxima si de precizat ca nu este nimic periculos. De recomandat ca in barca sa nu va luati telefonul sau aparatul foto. Exista niste seifuri unde le veti gasi intacte la intoarcerea din traseu. Intoarcerea se face putin dupa ora pranzului astfel ca veti mai prinde cateva ore bune de plaja si baie.












    
Pe locul cinci da nu cel din urma este excursia la cel mai mare acvariu din Antalya si cel mai lung tunel de acvariu din lume. Daca in Antalya cu siguranta o sa veniti si cu copiii, merita sa ii introduceti in minunata lume marina. Aici pe langa tunelul de 131 de metri plin cu rechini, pisici de mare si multe specii de pesti, avem si 40 de acvarii tematice cu pesti din toate marile de pe glob. Dar cum acvariul este o constructie pe trei etaje, aici mai avem si o camera cu gheata ce imita conditiile de la polul nord, o interesanta camera cu reptile tropicale si un Cinema  6D ce ne prezinta viata oceanica prin tehnologia multidimensionala. Si cum in Antalya totul se termina cu ceva dulce, la iesire din acvariu trecem printr-o cafenea unde gasim cea mai buna inghetata din zona. Pentru ca cei mici trebuie sa manance la pranz, la hotel veti ajunge pana la ora mesei.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu