sâmbătă, 14 mai 2016

Belciugatele - Saramura sau crap la gratar

Daca vi s-a facut pofta de o portie de peste proaspat la gratar sau de o saramura de crap, va recomand o tura pana la Belciugatele, o comuna de langa Bucuresti la doar cativa Km , in jur de 20, nu departe de Comuna Pantelimon. De ajuns se poate ajunge si prin sos. Colentina pana in Voluntari si dupa Doraly faceti dreapta si ajungeti in comuna Branesti, de acolo sunt doar cativa km in drumul spre mare pana la Belciugatele.  Aici este un lac particular unde se poate pescui si mai multe pensiuni cu restaurant si cu diverse atractii pentru toti cei care doresc sa isi petreaca cateva ore in zona. Dar totusi atractia cea mai mare in zona este pestele, si anume crapul. Numai aici poti savura un crap proaspat la gratar sau o saramura facuta cu tot ceea ce ii trebuie si cu o mamaliguta excelenta.
Cel mai important este faptul ca daca veniti aici in week-end trebuie neaparat sa va faceti o rezervare, deoarece este plin mai tot timpul si riscati sa nu gasiti nici o masa libera. Eu cand am fost ploua si tot nu era nici o masa, noroc ca aveam rezervare, doar pentru cateva ore, deoarece am facut-o in aceeasi zi.
Spre surprinderea mea portiile erau foarte mari si destul de ieftine. De exepmlu o potie de crap la gratar cu mamaliguta si mujdei nu depaseste 12-13 ron, o bere este 5 ron la sticla, deci acceptabil. Va recomand cu incredere. Puteti face o tura pana aici si cu bicicleta, daca sunteti in Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu