marți, 7 iunie 2016

Antalya by night

O alta frumoasa excursie optionala pe care am facut-o aseara este Antalya by night. Am luat turisti de la hotelurile din Lara in jurul orelor 14.00, si am plecat spre centrul Antalyei. In drum ne-am oprit la un mare magazin de pielarie si blanuri, Punto, un magazin foarte mare in care gasesti absolut tot ce iti poti dorii in materie de pielarie. Ei produc pentru toate firmele mari din lume dar preturile sunt mult mai mici. De aici dupa ce unii turisti si-au innoit garderoba am plecat spre centru. Microbuzul ne-a lasat undeva in dreptul statuii lui Ataturk deoarece nu are voie sa stationeze acolo a plecat urmand sa ne revedem dupa aproximativ 4 ore. Am plecat pe jos sa vedem Antalya veche, orasul vechi. Dupa ce am vazut turnul rosu, turnul cu ceas, si casele din orasul vechi, ce in trecut se numea Kaleci sau vechea Antalye, am lasat doua ore turistii sa se plimbe pe stradutele pline de magazine si cafenele sau sa mearga in marele mall din centru.
Zona Kaleci a beneficiat in trecut de influente romane, bizantine, ale turcilor seljuki si a otomanilor. O data cu venirea otomanilor, grecii au fost nevoiti sa plece si sa isi paraseasca, casele, astfel acum sunt multe case parasite si aproape in paragina dar comunitatea locala nu poate face nimic deoarece ele sunt proprietate privata si se pot intoarce oricand sa le revendice. Dupa regrupare a plecat incet spre liftul ce ne coboara in portul vechi de unde luam un vaporas sa vedem tarmul si orasul vechi si de pe mare. De aici vedem zidurile vechii cetati antice numeroase cascade ce se varsa in mare si pestera piratilor sau pestera lui Simbad Marinarul, pestera unde ascundea comorite luate de pe mari. Plimbarea dureaza in jur de 30 de minute, dupa care mergem sa luam masa la un restaurant in port. Norocul nostru a fost ca dupa ce am coborat de pe vapor si am intrat in restaurant a inceput o ploaia cum rar poti vedea. O ploaie ce a inundat orasul vechi, o ploaie ce nu a durat mai mult de 25 de minute dar care ne-a facut sa bagam microbuzul pe stradutele mici pana jos in port, cu mari insistente la cei de la securitate deoarece accesut masinilor este interzis aici, mai ales a microbuzelor.






sâmbătă, 4 iunie 2016

Antalya, croaziera pe Marea Mediterana

De cateva zile sunt in Antalya, ghid de turism. Daca tot am ajuns aici vreau sa va si povestesc cam tot ce se poate face pe aici si pe unde o sa ma plimb aproape zilnic, cu turistii veniti in vacanta.
Azi am fost pe croaziera. O excursie optionala care incepe de la ora 9.00 si se termina undeva in jur de ora 15.30. Daca ajungeti in concediu aici nu ratati sub nici o forma  aceasta croaziera.
Plecarea se face din portul turistic din Antalya, cu un vapor foarte frumos, mai bine zis un yaht cu trei etaje. La primul etaj este un restaurant, la etajul doi sunt doua baruri si un ring de dans unde va fi un show facut de mc-ul vasului, si o petrecere cu spuma ce strange toata lumea pe ring. La ultimul nivel se poate face plaja. La nivelul doi avem si o piscina pentru copii si niste sezlonguri unde, de asemenea ne putem bronza.  Odata plecati din port, mergem de-alungul coastei, practic de-alungul orasului Antalya, pana la cascada. In drum o sa vedem mai multe cascade mai mici ce se varsa in mare. Cascada Antalya este una dintre cele mai mari cascade din lume ce se varsa in mare. Are o inaltime de 40 de metri si datorita faptului ca este rece formeaza la varsare o apa de culoare turcoaz foarte frumoasa. Aici vaporul opreste si putem face baie in Marea Mediterana, care este foarte calda din mai pana in octombrie. Dupa ce facem baie luam pranzul care este inclus in pretul excursiei si care este sub forma de bufet suedez. Bauturile si ele sunt incluse pe tot parcursul croazierei, si aici ma refer la sucuri, apa, ceai, cafea, bere, vin, si tarii. Dupa pranz incepe spectacolul cu spuma si de animatie tinut de catre mc. In acest timp vasul se indreapta spre insula soarecilor, o mica insulita nelocuita care este aproape de tarm. Aici langa insula o sa avem o a doua oprire pentru baie in mare. Dupa ce mancam desertul care este compus dintr-un platou cu fructe, ne indreptam inapoi spre port, unde ne asteapta microbuzele pentru transferul inapoi la hotel. Peisajul este unul foarte frumos mai ales ca de pe mare se vad muntii Taurus ce au o inaltime de peste 2500 de metri.