duminică, 31 ianuarie 2016

O zi de vara la Ruse

Se apropie zilele calduroase si nu vrem sa ne irosim timpul prin Bucuresti, mai ales in week-end-uri.
Cum Valea Prahovei nu mai este asa de primitoare din cauza aglomeratiei de pe DN 1, la dus dar mai ales la intoarcere, va propun o destinatie pe care multi dintre voi o cunosc si unde putem merge si doar pentru o zi, Ruse.
Primul oras care ne intampina la intrarea in Bulgaria, daca alegem vama de la Giurgiu ca si punct de iesire din tara, este Ruse.
Poate ati trecut de multe ori pe centura orasului in drumurile voastre spre Grecia, spre statiunile montane de langa Sofia sau chiar spre Metro, dar nu ati intrat si pana in centrul orasului.
Daca aveti cateva ore la dispozitie sa vizitati orasul, mergeti pana in centru si parcati masina pe una din staradutele laterale ce duc spre artera pietonala, este gratis dar trebuie sa mergeti de dimineata sa gasiti loc, sau ar mai fi o mica parcare cu plata, numai doua leva pe ora, la intrarea in parcul central.


In centru este o frumoasa strada pietonala, aproape la fel ca cea din Brasov, cu magazine si terase de o parte si de cealalta. La un capat al promenadei pietonale, dincolo de strada principala a orasului se afla un magazin CBA, un fel de Mega Image de la noi, unul mai mare unde puteti gasii multe produse traditionale bulgaresti dar in special braga, o bautura ce se gasea si pe la noi pe vremuri.
De aici incepe practic centrul orasului. Dupa ce traversam strada intram pe artera pietonala ce ne duce pana in parcul central vis-a-vis de care se afla Palatul de Justitie si in spate Primaria. Parcul este foarte frumos cu palmieri si o fantana arteziana foarte frumoasa.

Dupa ce trecem prin parc, putem sa ne relaxam luand masa de pranz la unul din restaurantele de aici, eu recomand "Happy". Este un restaurant ce face parte dintr-un lant mai mare ce este raspandit in toata Bulgaria, o franciza canadiana, un fel de Hard Rock cafe la o scara mai mica. Aici aveti o multitudine de preparate pe care le puteti comanda la preturi destul de mici. Un pranz aici nu depaseste 7-8 euro cu tot cu bauturi. Aveti si meniu in romana cu poze si chelnerite ce stiu romana sau sunt chiar din Romania.
Dupa o astfel de relaxare aveti mai multe chioscuri cu o inghetata excelenta ce se serveste la cornet sau in caserole de plastic. Atentie mare, inghetata este la kg. astfel ca dupa ce comandati se cantareste si veti platii pretul afisat de cantar.
Daca va mai ramane timp si pentru shoping, pe langa magazinele, multe de altfel, din centru, de haine si pantofi, in Ruse mai avem pe langa Metro si Kaufland, Carrefour si mai nou Lidl, bineinteles preturile sunt mai acceptabile fata de magazinele de la noi.
Nu uitati la intoarcere sa aveti marunt 2 euro sau 4 leva pentru pod deoarece se plateste, si acesta mai ieftin ca la noi,







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu